top of page

  Wie zijn wij  

 Sietse van Wijgerden  
20171011_134554.jpg

Vakman pur sang.

In zijn zak: orgel, (docerend- en uitvoerend musicus) kerkmusicus, en muziekwetenschapper aan de Rijksuniversiteit Utrecht. Hij volgde bij verschillende musici lessen koordirectie waaronder Jos van Veldhoven, Wiecher Mandemaker en Louis Buskens.

Volgt zanglessen bij o.a. Jan Heije, Kees Jan de Koning en Peter Kooij. En dwarsfluit bij de professional Fransje de Visser. Voor Sietses eigen website: klik hier.

 

Maar zo'n opsomming zegt nog niets over de muzieklessen.
Niets leuker dan een praktijk met zeer afwisselende leerlingen. Dagelijks komt hier jong en oud binnen. Hoe kun je zorgen dat mensen anders gaan spelen dan ze gewend zijn? ( Als dat nodig is.) Hoe enthousiasmeer je ze? Beproef het op les in onze goedklinkende muziekruimte!

Wanda van Wijgerden 
w5.PNG

Geeft al sinds haar twintigste vioolles en heeft tientallen leerlingen onder haar hoede gehad. Vóór haar opleiding tot HBO theoloog heeft ze vier jaar les gehad aan het Rotterdams Conservatorium. Ze verwacht dat haar leerlingen goed oefenen, maar de lessen moeten in de eerste plaats ontspannen zijn.

Bovenaan staat het plezier hebben in muziek maken. Als dat lukt, als de leerling denkt: 'Wat is dit leuk om te doen!', dan is de grootste winst behaald. "Daar doe je het toch voor."

Wanda heeft ook bijvak piano aan het conservatorium afgesloten en geeft tevens blokfluitles en AMV.

                              Op les, en dan....    oefenen!

Hoeveel zou een leerling moeten oefenen?
Onze richtlijn: jongere kinderen 6 dagen per week een kwartier.
Leerlingen vanaf een jaar of negen 6 dagen per week twintig minuten.        
 

Oefening baart kunst !

Screenshot_2017-07-04-19-39-33.png
bottom of page